Kun luet osallistujien onnistumisia ja kokemuksia, saatat yllättyä, miten paljon hyviä vaikutuksia ohjelmilla on! Moni aloittaa valmennuksen haluten laihtua vaikkapa viisi, 10 tai 15 kiloa, mutta lopulta onnistunut painonpudotus onkin vain iloinen bonus kaiken muun hyvän ohella! 

Mies pyörittelee edelleen päätään ja ihmettelee miten näillä ruokamäärillä muka ihminen voi kutistua mutta tyytyväisenä syö hänkin Alkuruokia. Saako vielä hehkuttaa? Hehkutan kuitenkin: JES! Ihan paras päätös oli hypätä mukaan!

Pauliina

Vaatteet mahtuu taas päälle, aamut paljon kivempia ilman joka-aamuista itseinhoveetutusta pukeutuessa. Näytän pian taas omalta itseltäni, tanttaolo on vähentynyt ja naisellisempi fiilis kaiken kaikkiaan. Sokeriorjuus on POISSA ja pystyn sanomaan EI jopa nenän edessä nököttävälle täytekakulle!! 

Jenni V.

Ei ehkä ikinä ennen tapahtunut moista. No way back. En koe olevani kuurilla, en odota tän päättymistä ja ehkä Ison juttu ikinä: en ajattele ruokaa ja syömistä jatkuvasti!! Syön ja se siitä. Eteenpäin siis, siskot & veljet!!

Erna

Nyt kolme viikkoa alkua takana ja taas viikossa miinusta 1.7 kg ja yhteensä – 5.4kg!!! Eli nyt pääsen leffaan niinkuin miehen kanssa sovittiin: jokaisesta viiden kilon pudotuksesta yksi leffakäynti! Mitähän hyvää ja hauskaa se mies keksii sitten kun olen päässyt tavoitepainoon,vähän jänskättää! Tosin siihen on matkaa ja monta leffaa tulee nähtyä,mutta ei se mitään. Olo on edelleen mahtava ja ruokavalio maistuu! Ja ei kun jatketaan, tsemppiä muillekin!!! 

Jaana

Jahas! Vaikka en mitenkään orjallisesti olekaan noudattanut ja viiniäkin ajoittain nautittu, vaikuttaa siltä että parissa viikossa 3 kg on jonnekin livahtanut. Hauskaa, koska en ole ehtinyt tehdä ruokaa, olen vain valinnut saatavilla olevista ne, joita voin suht Alkun ohjeiden mukaisesti syyä. Tällainen motivaattori teille tähän aamuun! Nimim. en kieltäydy, valikoin.

Mia

Kolmatta viikkoa mennään ja WAU! Vaikka on ollut kaikenlaista TyHy-matkaa Tallinnaan, eläkkeellelähtöpippaloita ja muuta hässäkkää, niin peili kertoo turvotusten kadonneen! Housuista etsitty jo numeroa pienempi koko, rintaliivien hakaset tiukemmalla ja mikä parasta: aamulla ei enää ole sellainen jäykkä, ”hiekkaa nivelissä” -tunne. 

Roosa

Iho on paremmassa kunnossa kuin pitkiin aikoihin. Heipat vaan hormonifinneille.

Tiia

Alku on kyllä parasta, mitä olen pitkään aikaan tehnyt. Kiitos. <3

Mari H.

Tämä on uusi elämäntapa, jota haluan jatkaa. Tavoitteeni oli painonpudotus, mutta se on enää yksi plussa kaiken muun joukossa. Tärkeintä on mielen ja kehon hyvinvointi.

Anne, - 15 kg

Aloitin hyvin skeptisenä Alkutaipaleeni. Sillä asenteella, että katsotaan nyt taas nämä kuusi viikkoa… saadaan muutama kilo pois ja jouluksi taas possukunnossa etsitään uutta keinoa laihtua. Pelotti ja ahdisti jo valmiiksi. Neljä päivää Alkutaivallusta, ja huolien pilvet alkoi häviämään horisontista. Mieli keveni kilpaa kilojen kanssa. Yöuni parani kuin taikaiskusta. Nukahdin heti sänkyyn päästyäni ja nukuin aamuun saakka.

Paula T.

Herään virkeänä ja usein ennen kellon soittoa. Ero entiseen on huomattava: ilo ja energisyys on palannut elämääni. Ennen mikään ei tuntunut miltään, nyt elämä tuntuu, näkyy, maistuu ja tuoksuu! Halu liikkua palasi takaisin. Kolmen viikon aikana katosi 8,6 kg kuin itsestään. Ilman hikitreenejä, jopa ilman mitään liikuntaa ja ilman nälkää. Makeanhimo ja muut mieliteot ovat historiaa. Minun ei tarvitse kieltäytyä mistään. Olen vapaa tekemään hyviä, oikeita valintoja jotka sopivat juuri minun kropalleni, juuri minun elämääni. 

Kaisa R.

Olen onnellinen. Elämä hymyilee, niin minäkin. Olen aloittanut elämäni viimeisen uuden alun, muuta en todellakaan tarvitse. Olen ymmärtänyt, että hyvinvointini on elämäni ykkösprioriteetti: kun pidän huolta itsestäni, kaikki muu loksahtaa kohdalleen itsestään. Alkuruoka on parasta mielelle ja keholle, en enää tunne halua syödä mitään muuta. Haluan jokaisen ruokailun olevan kunnianosoitus keholleni. Alkuruoka, riittävä uni, kiitollinen ja positiivinen elämänasenne ja liikunnan ilo ovat kuin onnen avaimet käsissäni. Kiitos uudesta Alusta.

Iina

Monta vuotta olen laihduttanut ja silti vaan lihonut. Alku on vapauttavan helppo ruokafilosofia, joka on antanut minulle virkeyttä ja energiaa sen lisäksi, että paino on reilussa kolmessa viikossa pudonnut 4 kg. Aterioiden koostaminen on helppoa, eikä nälästä tarvitse kärsiä. Aivan mahtavaa on se, että Alun myötä olen päässyt irti sokerista ja kevytkola-addiktiostani ilman mitään tuskia ja mielitekoja. Jos rakastaa itseään, niin tätä ei voi kuin jatkaa…

Anja

Olen onnellinen, että olen löytänyt tämän ohjelman, sillä koen tämän sopivan minulle niin hyvin. Eniten pidän siitä, että entisenä suursyömärinä opin oikean annoskoon koostamisen jalon taidon. Silti minulla on runsaasti vaihtoehtoja sen koostamisen suhteen ja aineet löytyvät niin halutessani pienen paikkakuntamme kaupasta tai voin hakea isommasta kaupungista ”spesiaalimpia” aineksia niin halutessani.

Emilia

Ensimmäistä kertaa tuntuu, että ei ole pakko. Voin valita, teenkö nämä asiat itseni hyväksi vai jatkanko muuta tyyliä – ikinä ei ole ollut näin helppo valita. Kukaan ei sano, että et voi, pysty tai osaa, vaan jopa minä itse tiedän, että voin, pystyn ja osaan tämän jälkeen huolehtia itsestäni paremmin. Se on tärkeintä, ja heijastuu jo tapaani olla suhteessa muihin, olla äiti, vaimo, ystävä. Ja vasta toiseksi tulee ne mukavat bonukset: -4,5 kg parissa viikossa, mahtavan makuinen ruoka joka päivä lautasella ja keveä jalka lenkkipolulla!

Reija

Kaikkea olin ehtinyt jo kokeilla, mutta tämä kolahti heti. Olen aina kärsinyt huonosta ja todella rasvaisesta ihosta. Pari päivää aloittamisen jälkeen olin jo huomaavinani, että kasvojen iho näyttää paljon paremmalta mitä ennen, finnit olivat vähentyneet huomattavasti. Ai niin, ja olenhan tässä sivussa saanut 7 kg painoa pois. Tämä on ollut erittäin iso positiivinen yllätys, koska hyvän ja energisen olon lisäksi olen löytänyt paljon uusia makuja. Tuntuu ihmeelliseltä, miten ruokavaliomuutos voi vaikuttaa myös mieleen. Olen nykyään huomattavasti positiivisempi ja jaksan paljon enemmän. Siitäkin ovat ystävät sanoneet, ja huomaan sen itsekin.

Veera - 7 kg

Alku on minun loppuelämäni! Lähdin mukaan alkuun luettuani sen olevan maidoton ja viljaton ja koska kaikki mahdolliset laihdutuskuurit ja ruokavaliot oli jo läpikäyty ilman lopullisia hyviä tuloksia, niin mitä nyt yksi valmennus enää haittaisi? Kävipä ilmi, että se oli elämäni paras päätös. Jo parin ensimmäisen päivän jälkeen turvotukset olivat poissa ja vatsalla oli hyvä olla. Ei enää turvotusta tai kipua. Ainoastaan hyvää ruokaa ja mieltä. Ruokavalio on tehnyt niin hyvää myös sielulle ja se näkyy kohta neljän viikon tullessa täyteen myös ulospäin. Olo on rauhallinen kun tiedän tekeväni hyvää itselleni valinnoillani. Ja tuossapa avain, ne ovat minun valintojani, ei jotain mitä joku toinen käskee tehdä. Ja on ollut niin mahtavaa tutustua kaikkiin ihaniin alkuihmisiin <3 

Tuija

Olen yli 10 vuotta taistellut suolisto-ongelmien kanssa. Jatkuva turvotus ja vatsakivut ovat vaivanneet liikunnallisesta aktiivisuudesta ja terveellisestä ruokavaliosta huolimatta. Lääketieteestä en ole apua vaivaan saanut. Lisäksi olo on jatkuvasti ollut voimaton ja ajatukset pyörineet ruuan ympärillä. Syöminen on ollut kaikkea muuta kuin rentoa ja nautintoa tuottavaa. Nyt, Alun jälkeen, turvotus on poissa. Energiaa riittää vaikka muille jakaa, ja samalla huomaan vyötärölle kertyneen rasvakerroksen kutistuvan. Myös ihon kunto on selkeästi parantunut ruokavaliomuutoksen myötä. Parasta on kuitenkin ruokailun rentous ja mielitekojen väheneminen. Vatsansa saa syödä täyteen hyvää ruokaa ilman jatkuvaa tarkkailua ja huonoa omatuntoa. Herkuttelukin onnistuu terveellisesti. Tämä on elämäntapa.

Sule

Mielekästä Alussa on tasaiset ateriakoot ja selkeä ateriarytmi. Kärsin migreenistä ja tällaista ateriarytmiä noudattamalla olen päässyt kohtauksista pitkälti eroon, hormonaalista migreeniä lukuunottamatta. Ja kasvisten ja vihannesten määrä! Ihanaa! Myös kolesteroli on laskenut viitearvoihin! Vaikeaa? Tässä ei mikään!

Emma, - 29 kg

Neljä kuukautta Alkua, -11 kg. Lähtötilanteessa (kuukausi synnytyksen jälkeen) oli jäljellä puolet raskauskiloista, nyt on enää muutama ennen raskautta kasattu stressikilo karistettavana. Päivääkään en ole ollut nälässä! Niin ja Alku EI OLE mikään dieetti, jolla sotkee aineenvaihdunnan ja rikkoo kilpirauhasen ja mitä lie. Se on aidosti elämäntapa.

Minna, - 11 kg

Ihanaa! Enpä voi sitä muuten kuvailla. Keski-ikäisen aamu naamaturvotus on poissa, herään virkeänä ja energiaa riittää koko päiväksi. Uni on myös hyvää. <3 Annoitte tosi hyvät työkalut onnistumiseen. Olen siis enemmän kuin tyytyväinen, kiitos siitä teille!

Pauliina, - 12 kg

Oon jotenkin hämmentyny tän valmennuksen vaikutuksesta. Olen reilu parikymppinen, urheilullinen ja normaalipainoinen, ja toivoin saavani apua valmennuksesta lähinnä vatsa- ja suolistovaivoihin. Apua onkin tullut mutta suurin anti tähän asti on ollut oivallus, ettei syömisen ja liikkumisen tulisi olla suorittamista. Ihanaa kun on oppinut kuuntelemaan omaa kehoa ja antamaan sille armoa. Innolla odotan mitä tuleman vielä pitää!

Milli

Olen ollut mukana niin monessa valmennuksessa, etten pysy enää laskussa. Olin jo luovuttamassa huonon vatsani ja vararenkaani suhteen, kunnes päätin kokeilla uutta Alkua. Aivan uskomaton! Kilot sulaa, vartalo kiinteytyy, iho hehkuu ja koko nainen nuorenee! Eikä ole edes liikunnan määrää lisätty. Kiitos! Mullakin on uusi elämä! <3

Tuija

Alkuun liittyminen oli paras päätös vuosiin!! Olen ollut mukana lukuisissa valmennuksissa ja erilaisilla kuureilla. Nyt kerrankin jotain aivan muuta, jota voin noudattaa loppuelämäni ja tärkeintä on sallivuus! Samalla, kun Alku on itsesään kannustava, positiivinen ja salliva, hyväksyvä foorumi, huomaan itsekin olevani itselleni armollisempi. Voin paremmin kuin vuosiin. En tuijota enää vaakaa tai pidä liikuntapäiväkirjaa, puhumattakaan kalorilaskureista!

Tea

Olen löytänyt kokonaan uuden makujen maailman ja ruoanlaitosta on tullut intohimoni. Jos jotain negatiivista yritän löytää, niin virtaa riittää nyt valtavasti eikä väsymyksestä ole tietoakaan!” – Heli “Muutokset on olleet aivan huikeita. Painoa on tippunut kilo per viikko ja turvotus katosi jo ekan viikon jälkeen. Yllättävintä on ollut makeanhimon puuttuminen. Olen aina ollut suklaa-addikti.

Riikka

Luulin, että ruokatottumuksen muutos on vaikeaa ja että ruoanlaitttoon ja kauppalistan suunnitteluun tuhlaantuu hirrrveästi aikaa mutta hyvin suunniteltu on jo puoleksi tehty ja kun on selkeät ohjeet mitä seurata niin helppoahan se sitten on ollutkin! ja hyvin palkitsevaa! Sain omalääkärinikin kiinnostumaan tästä painonhallintaohjelmasta.

Tytti

-10 kg ja senttejä paljon (mitannut en ole, mutta vaatteista huomaa ja vyö on aivan liian pitkä.. Mutta ehkä se tärkein on elämänlaadun parantuminen. Olen iloisempi, armollisempi itselleni ja itsetunto on noussut monia monia pykäliä, vaikka alkuvuosi on ollut todella rankkaa henk.koht. syistä. Noudatin ohjeita n. 70% tarkkuudella. Liikaa en stressaa, mutta kaikki sokerit, viljat ja maidot ovat jääneet lähes 100%. Niin ja se makeanhimo, ei ole käynyt kylässä lainkaan! 

Natasha

Samalla linjalla jatkan, koska tämä vain toimii! Fokus puhtaassa ruoassa ja uusia makuja etsien. Punttisalilla olen huomannut, kuinka rauta nousee helpommin ja sekös motivoi vielä enemmän. Eilen saunan jälkeen pysähdyin peilin eteen ja sanoin ääneen Saakeli!-, tajusin itsekin, että kasaan ollaan menty hurjasti, rasvaa lähtenyt ja lihakset näkyy paremmin. Hymyilin, pitkästä aikaa..

Joonas

Seitsemän kiloa kevyempänä, mikä on ihan huikeaa, en olisi uskonut! Tyytyväinen fiilis, tästä on hyvä jatkaa ja ryhdistäytyä tuon sokerin kanssa. en ole aikaisemmin tajunnut kuinka mieletön koukuttaja se on. Selkeästi olen lisännyt veden juomista ja niitä kasviksia, kasviksia, marjoja… Vielä olis pudotettavana seitsemisen kiloa, suunnilleen, eli noin puolessa välissä ollaan. Ilman stressiä. Ja mikä parasta, ilman sitä hampaiden irvistelyä ~ jaksaa jaksaa huutoa!

Pilvi