Tyssääkö painonpudotus aina arjen paineisiin tai herkkuhimoihin?

Alku.fi®-valmennus starttaa 5.9., ohjeet saat heti! 

vain 49 €! liity tästä

Haluatko laihtua, poistaa pöhötyksen ja tuntea itsesi energiseksi koko päivän ilman laihdutuskuuria, stressiä, paineita, nälkää ja lisättyä liikuntaa? 

Silloin Alku on sinulle: rentouteen, vahvaan kokemukseen ja ammattitaitoon pohjautuva valmennus, jossa ketään ei yritetä näännyttää fitness-kuntoon. Syö 80/20 periaatteemme mukaan juuri sitä ruokaa, mistä pidät, niin pääset tavoitevartaloosi. 

Jatkuva laihduttaminen on raskasta. Alku-ohjelmassa oivallat, miten saat tuloksia syömällä ihan tavallista ruokaa. Ei rajoituksia eikä kieltolistoja. 

Koska nälkäisenä on vaikea pudottaa painoa! 

Liity tästä!

“Alku on ollut mulle ihan elämää mullistava juttu. Vihdoin ja viimein se asia, joka on vapauttanut minut 20 vuoden laihdutuskierteestä. Irti päästäminen on ollut suurin oivallus ikinä, ja tämän vuoden aikana paino on tippunut ”ihan itsestään”, ilman että on tuntunut siltä että pitäisi laihduttaa. Nyt olo on hyvä, jaksaa treenata ja muutenkin ruokailu tuntuu helpolta kun on löytänyt sen oman tavan syödä. Siitä iso kiitos Kukka. Nämä sinun opit ovat normaalielämään sopivia, ilman että syömistä täytyy koko ajan miettiä. Joten kiitos tästä!” – Niina

”Mielekästä Alussa on tasaiset ateriakoot ja selkeä ateriarytmi. Kasvisten ja vihannesten määrä! Ihanaa! Myös kolesteroli on laskenut viitearvoihin! Vaikeaa? Tässä ei mikään!” – Emma, -29 kg

Tervehdys!

Olen Kukka Laakso, 43-vuotias Alku-valmennuksen valmentaja. Perustin 2014 aivan uudenlaisen valmennuksen, koska huomasin laihdutusohjelmien aiheuttavan ihmisille enemmän ongelmia kuin pysyviä ratkaisuja.

Olen tehnyt töitä elämäntapamuutosten parissa kohta kaksi vuosikymmentä. Kyllästyin seuraamaan, kuinka etenkin naiset surffailevat kuurista toiseen ja laihduttavat epätoivon partaalla – ilman pysyviä tuloksia.

Laihtuminen ja elämäntapamuutos eivät saisi aiheuttaa epätoivoa, vaan päinvastoin: iloa ja hyvinvointia. Siksi kehitin ohjelman, joka johtaa parempaan itsetuntemukseen ja pysyvään painonhallintaan.

Painonhallinta on hyvinvointia, ja siltä sen pitää myös tuntua. Tämä tunne näkyy valmennettavissamme joka päivä. Tutustu minuun täältä! kukkalaakso.com

tästä pääset alkuun

SYÖ JA ODOTA

Alku on osallistujien mukaan helpoin tapa pudottaa painoa. 

• Ohjeemme on yksinkertainen, värikäs, monipuolinen ja terveellinen! Tämä siksi, että painonhallinta on hyvinvointia – ja siltä sen pitää myös tuntua.
• Keskimääräinen painonpudotustahti on n. 0,5 – 3 kg viikossa (riippuen täysin mm. lähtöpainosta. Etenkin aluksi vauhti voi olla nopea).
• Huomaat, miten kehosi ja olosi virkistyy, jolloin vireystasosi nousee
• Vaikka etenemisesi olisi “hidasta”, se 0,5 kg pudotus viikossa tarkoittaa 26 kiloa vuodessa!  

• Alku-ruokavalio. Voit noudattaa ohjetta tarkasti tai rennommin. Ohje on terveellinen ja monipuolinen sekä joustaa kaikkiin elämäntilanteisiin.
• Tehostartti-ohjeemme sisältää valmiit, satokausien mukaan suunnitellut ateriat ensimmäiselle kahdelle viikolle.
• Saat lukuisia reseptejä ja ideoita (4 reseptiopasta)
• Valmentajat ja yhteisö tukevat sinua koko matkan
• Henkisen puolen muutos auttaa: otetaan huomioon mm. tavat, tottumukset, tunnesyöminen, stressi.

 

”Mielekästä Alussa on tasaiset ateriakoot ja selkeä ateriarytmi. Kärsin migreenistä ja tällaista ateriarytmiä noudattamalla olen päässyt kohtauksista pitkälti eroon. Ja kasvisten ja vihannesten määrä! Ihanaa! Myös kolesteroli on laskenut viitearvoihin! Vaikeaa? Tässä ei mikään!” – Emma, -29 kg

“En kestä ajatusta ruuan punnitsemisesta joten kämmenmallit ovat hyvät. Kukan luennot ovat rohkaisevia ja opastavia. Tämä valmennus on myös saatavilla hyvin jos ei vaikka ole voimavaroja lähteä salille, ravintoneuvontaan tai mistä nyt ihmiset apua hakevatkaan.” – Susan 

”-8 kg, vaikka lomalla ? En voi sanoin kuvailla miten iloinen olen. Aamulla ei peilissä näy pöhöttynyttä naamaa, vaatteet ei kiristä. Vielä on pudotettavaa, mutta näissä lukemissa en ole ihan äsken ollut. Ihan huippua. Tsemppiä kaikille!”

-Pirita, 7 viikossa -8 kg

“Painoa kun on tippunut 13 kg 13 viikossa, niin olen jo päässyt tilanteeseen, että hyvä syöminen on taas normi. “

 ❤️- Nina

”Nyt on pakko hypettää! En tiedä mikä taika tässä ruokavaliossa on, toimii TOIMII! 🙂 Alkuruokavaliolla nyt 22 päivää. TULOKSENA -3 kg ja -3cm vyötäröltä.”

Jos olet kokeillut joskus maitorahkan makuisia teho-super-pikadieettejä, niin tiedät, että niiden ylitiukoissa kielloissa ja ruokavalioissa on yksi ongelma – ne eivät kestä elämää.

Sen takia paino tulee valmennuksen jälkeen takaisin – jopa pienellä kertoimella. Tästä kierteestä sinun on opittava eroon, ja me autamme siinä!

Eihän kukaan jaksa punnita, mittailla ja kirjata ylös grammalleen kaikkea, mitä syö ja kantaa niitä muoviastioissa ympäriinsä tai syödä eri ruokaa kuin muu perhe. Silloin koko elämä pyörii vain painonpudotuksen ympärillä ja siksi yhdestä suklaapatukasta tai ”repsahduksesta” tulee aivan kaamea morkkis.

Mutta tiedätkö mitä? Ne suklaapatukat kuuluvat elämään ja niiden syöminen ei ole laihtumisen ja paremman olon este, vaan kokonaisuus ratkaisee!

tästä pääset alkuun 🙂

Aloitimme toimintamme

2014

Valmennettavia

45 000

Keskimääräinen painonpudotus

0,5-1 kg / viikko

Laihdu pienilläkin muutoksilla

-26 kg vuodessa

Ruokavalio

Runsaan ja maukkaan ruokavalion avulla

 • Laihdut keskimäärin n. 0,5-3 kg viikossa (riippuen täysin lähtöpainosta ja tavoitteestasi)
 • Laihdut ilman, että se vaatii kaiken muuttamista
 • Huomaat, miten kehosi ja olosi virkistyy, jolloin vireystasosi nousee
 • Vaikka etenemisesi olisi “hidasta”, niin 0,5 kg pudotus tarkoittaa 26 kiloa vuodessa!
 • Kasvojen pöhötys ja mahdollinen punoitus laskevat, koska keho ei kerää itseensä turhaa nestettä ja rasvaa – kasvojesi omat muodot nousevat siis uudella tapaa esiin
 • Vatsasi turvotus ja kipeys häviävät, koska ruoansulatuksesi toimii oikein. Samalla myös suolistosi toimii paremmin.
 • Nukut sikeämmin, saat nopeammin unta ja olet energisempi, mikä heijastuu suoraan työssäjaksamiseen sekä muuhun arkeen
 • Moni on päässyt kolesterolin viitearvoihin ruokavalion avulla
 • Hormonifinnit ja ihon rasvoitus vähenevät – ihostasi tulee kuulas ja hengittävä

Kuulostaako tämä tutulta?

Aloitat uuden elämän joka maanantai. Olet kokeillut lukuisia eri tapoja pudottaa painoa, mutta muutos ei koskaan kestä.

Et oikein tiedä MIKSI syöt. Välillä tylsyyteen ja ajanvietteeksi. Haluat päästä tunnesyömisestä eroon, mutta et tiedä miten!

Et enää tiedä, miten pitäisi syödä, jotta laihtuu. Jättää hiilarit pois? Kaikkea on kokeiltu!

Rakastat saada tuloksia, mutta jotenkin karkit ja herkut vaan aina palaavat takaisin arkeen ja pudotettu paino hilautuu takaisin.

Vaikka miten yrität, et saa fiksusta syömisestä MILLÄÄN rutiinia. Hetken sujuu, mutta aina vaan “tulee jotain”.

Koetko jatkuvaa syyllisyyttä syömisestä?
Epätoivoa ikuisesta laihduttamisesta?

Kenelle Alku sopii?

 • Olet KYLLÄSTYNYT jatkuvaan dieettikierteeseen ja arvostat enemmän pysyviä tuloksia kropassasi ja hyvinvoinnissasi. Alku perustuu juuri tuolle periaatteelle!
 • Kärsit (ja haluat myös eroon) lihottavasta ”jääkaappisyömisestä” ja yllättävistä suolan-, rasvan- ja makeanhimoista
 • Haluat syödä rennosti mieleisiäsi ruokia ilman kalorien laskemista ja pelkoa painonnoususta niin valmennuksen aikana kuin sen jälkeen
 • Olet kiinnostunut parantamaan yleistä terveyttäsi ruokavalion avulla (asiakaspalautteiden mukaan ruokavalio on tepsinyt monella tehokkaasti kolesteroliin ja verenpaineeseen)
 • Tahdot suoriutua tehokkaammin töissä paremman jaksamisen takia
 • Tunnet itsesi töiden jälkeen väsyneeksi etkä jaksa harrastaa, vaikka ehkä haluaisitkin

Osallistujat ovat laidasta laitaan: 8-16 työläisistä aina 3-vuorotyöläisiin, joten yövuorot eivät ole mikään ongelma!

Alku sopii myös raskauden jälkeen äitiyslomalla oleville äideille ja miksei isyyslomalla oleville isille.

Valmennuksessa on huomioitu seuraavat muuttuvat tekijät, joiden mukaan valmennusta voidaan yksilöidä:

 • Aktiivisuuden määrä
 • Vegaaniset, gluteenittomat ja maidottomat ruokavaliot onnistuu
Liity nyt!

Periaatteemme on, että kaikki on sallittua!

“Olen nyt 46-vuotiaana jojo-laihduttanut elämästäni 26 vuoden aikana yli -200 kg eri valmennusten avulla ja silti olen loppujen lopuksi vain lihonnut. Alku on ensimmäinen valmennus, jossa kilot eivät ole tulleet takaisin, koska tämä ei ole mikään kuuri, vaan normaali tapa olla ja elää.

– Harriet -12 kg 

Parasta on juuri valmennuksen helppous ja rentous. Ei ole kieltolistoja, saa syödä mitä haluaa eikä tarvitse syödä eri ruokia kuin muu perhe, vaan syömme kaikki samaa ruokaa!

Kiloja on lähtenyt -12 kg ja oloni on virkeämpi kuin koskaan. Tämä on alku, joka ei lopu koskaan <3” 

– Mari

”Melkein 20 v tunnesyömisen jälkeen alitajunnasta aina ensimmäisenä tulee herkut mieleen, kun paha paikka iskee.

Silloin on hyvä napata Alku Workbookista viikko 3 esiin ja lukea se läpi, ei ole sen jälkeen tarvinnut kauppaan lähteä kertaakaan. :)”

– Heli, 7 viikkoa ja -8 kg

“Tasan kaksi kuukautta Alkua: miinusta 11.6 kg! Vyötärö -13 cm muualtakin sentit lähteneet.  Vaatekoko pieneni 2-3 numeroa, tulee kalliiksi 😀  – ei haittaa! Matka jatkuu, kiitos Alku.”

Elämä on ollut ihan parasta viimeiset puoli vuotta! Paino on pudonnut n. -13kg. Pudotusta tärkeämpää on kuitenkin miulle hyvä olo ja hyvä uni. Tää ei ole pikaratkaisu vaan loppuelämän Alku☀ – Mia

Paino ei putoa kieltojen ja kuurien kautta. Kun opit miten ateriat koostetaan, voit syödä ihan tavallisesti.

Osallistujat rakastavat Alkua:

Lisää kokemuksia

Mies pyörittelee edelleen päätään ja ihmettelee miten näillä ruokamäärillä muka ihminen voi kutistua mutta tyytyväisenä syö hänkin Alkuruokia. Saako vielä hehkuttaa? Hehkutan kuitenkin: JES! Ihan paras päätös oli hypätä mukaan. Laihdu ilman nälkää!”

Pauliina, -16 kg

Painoin jossain kohtaa 20 kg enemmän kuin nyt. Ja mieheltäni on lähtenyt samanlainen mokoma kiloja! Mistään ei olla luovuttu, ollaan myös herkuteltu pizzalla, viinillä, oluellakin… Silti tulos on tämä!!  Tästä on hyvä jatkaa! Kiitos Kukka & co!”

maria, -20 kg

Itsellä -7 kg, miehellä -16 kg! Minusta te olette tässä antaneet ihanasti luvan elää oikeaa elämää, ettei olla vaan hampaat irvessä dieetillä 8 viikkoa ja pelkona että lipsutaan. 80/20 on lohdullinen, eikä esim. juhlapöydässä tule olo, et nonni nyt meni dietti pilalle”

Eija -7 kg mies -16 kg

”Se olis – 20 kg puolessa vuodessa, vaikka väliin mahtuu täytekakkua, mäkkiruokaa ja juhlia. Tai siis nehän kuuluvat tähän, koska eihän tämä ole mikään dieetti, enkä ole siksi luopunut mistään vaan elän normaalia elämää syömällä normaalia ruokaa. Ja normaaliin elämään kuuluu välillä myös herkut!”

hanna, 20 kg

“Alku on ihanaa perusruokaa jota voi muutki perheenjäsenet syyä ilman että ne ees huomaa syövänsä kasviksia / eri tavalla ko aiemmin. Mie oon sitä mieltä että jos ja kun aikoo laihtua, ruokavalion pitäisi olla tarpeeksi “helppo” jotta jaksaa noudattaa läpi elämän. Tää on just sitä!”

salla

”Herään virkeänä ja usein ennen kellonsoittoa. Ilo ja energisyys on palannut elämääni. Ennen mikään ei tuntunut miltään, nyt elämä tuntuu, näkyy, maistuu ja tuoksuu! Halu liikkua palasi takaisin. Ilman hikitreenejä, jopa ilman mitään liikuntaa ja ilman nälkää.”

Anne, -15 kg

Valmennuspaketti

Vain 49 €:lla saat kaiken tämän!

 • Ruokavaliot painonpudotukseen
 • 
Kolme reseptiopasta ja inspiraatio-opas annosten kokoamiseen
 • Tehostartti-opas, jossa valmiit ateriasuunnitelmat ja satokausien mukaisia reseptejä
 • Työkirja motivaation tueksi
 • Viikkoteemoja ja liveluentoja painonhallinnasta
 • 
Yhteisön jäsenyys (Facebook)
 • Reaaliaikainen valmennus
 • 
Valmentajan täysi tuki
 • Puolen vuoden jäsenyys
Liity nyt!

Saat kaikki laadukkaat oppaat ja materiaalit itsellesi.

Mukaan kuuluu myös Alku Workbook ja ajatuksia herättävät luennot jokaiselle viikolle muutoksesi ja motivaatiosi tueksi. Saat tehtäväkirjan sekä miniluentoja videomuodossa, joiden avulla opit tunnistamaan arjen ja syömisen sudenkuoppia, jotka estävät sinua laihtumasta. Kirjassa on ajattelutehtäviä, joista saat apua tyypillisiin haasteisiin. Pakkomielteinen “laihdu laihdu laihdu” toimii usein heikosti – ja siksi tarvitaan innostusta parempia työkaluja.

Pidän liveluentoja osallistujien etenemisen mukaan. Valmennus tapahtuu aina reaaliajassa, jolloin voimme huomioida juuri sinun tilanteesi.

 • Luennoilla käsitellään:

 • Sitkeiden syömistottumusten muuttamista – mitä JUURI SINUN tulisi muuttaa? Etsitään saumakohtia.
 • Eroon tunnesyömisestä. Mitä tehdä, kun syömishimo iskee? Miksi käsi käy jääkaapilla, vaikka ei ole nälkä?
 • Motivaatio ja sen ylläpitäminen. Pari viikkoa sujuu aina, mutta kun kuherruskuukausi loppuu, myös motivaatio hyytyy. Opit parempia työkaluja ja voit unohtaa koko itsekurin.
 • Stressi, uni ja näiden vaikutus hyvinvointiin. Väsyttää, etkä jaksa jatkaa. Se on ihan OK! Muutos vaatii voimavaroja ja jos niitä ei ole, niin ei ole mistä ottaa.

Luotettavaa valmennusta vuosikymmenten kokemuksella

Valmentaja

Kukka Laakso

Olen Alku.fi®-, ja Puretreeni®-valmennusten perustaja, konseptisuunnittelija, valmentaja, kahvakuulakouluttaja sekä kirjailija, jonka tekstejä olet voinut lukea vuosien saatossa useista hyvinvointi-, ja liikuntalehdistä. Valmistun pian eräoppaaksi.

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa elämäntapamuutoksesta: Maanantaisoturit (2011 my.book) sekä Toimistotyöläisen kuntokirjan Nouse ylös! (Kauppakamari 2015).

Saatat tuntea minut kahvakuulapioneerina: olin ensimmäinen nainen, joka kilpaili lajissa kansainvälisesti ja olen harrastanut ja kouluttanut lajissa vuodesta 2006 lähtien. Olen myös menestynyt kahvakuulaurheilija: voitin amatöörisarjan MM-kultaa vuonna 2009, sekä Arnold Sport Festivalilla hopeaa samana vuonna. Sittemmin olen valmentanut paitsi kahvakuulaurheilussa, myös omalla voimailusalillani Turussa.

Olen tehnyt töitä elämäntapamuutosten, painonhallinnan, liikunnan ja hyvinvoinnin parissa yli 15 vuoden ajan. https://kukkalaakso.com

Valmentaja

Jussi Jaurola

Jussi on ravinto- ja voimaharjoitteluvalmentaja (Trainer4you: Ravintovalmentaja, FAF Personal Trainer), joka vastaa Alku-valmennuksen ravitsemusohjeista ja asiantuntemuksesta.

Jussin valmennusfilosofia pohjautuu Helsingin yliopiston ravitsemustieteiden perusteiden, Precission Nutritionin, Institute of Integrative Nutritionin, lukemattomien koulutusten ja seminaarien lisäksi tutkittuun viimeisimpään tietoon sekä asiakkaiden kokemuksiin. Jussi on tehnyt paljon valmennustyötä myös yritysten sekä urheilijoiden parissa.

Valmennuksiimme on osallistunut yli 45 000 ihmistä, joten meillä on Jussin kanssa suuri kokemus siitä, millaisilla valmennuksilla saadaan pysyviä tuloksia (ja millaisilla ei).

Jos haluat maksaa liikuntaeduilla kuten Smartum, Edenred, ePassi, Tyky tai EazyBreak, voit maksaa valmennuksen hinnan ko. sovelluksessa. Ota maksun jälkeen yhteyttä [email protected] Voit maksaa myös osamaksulla!

maksuohjeet