Usein kysyttyä valmennuksista! (treeni & painonpudotus)

painonpudotus""

Meillä on kahta erilaista valmennusta: Alku-painonpudotus ja Puretreeni-valmennukset kehonmuokkaamiseen. Pure-valmennuksia on kolme erilaista, joista jokaisen on suunnitellut erittäin ammattitaitoinen ja kokenut valmentaja Bettina Gräsbeck.

Useimmat kysymykset koskevat ruokavaliota, joka on kaikissa valmennuksissa hieman samantyylinen, mutta toki koostetaan eri tavalla eri tavoitteita tukien. Treenissä kehittyminen on eri asia, kuin painonpudotus.

1. Mitä valmennuksessa syödään?

Kaikki ruokavaliot (ja myös tehokas painonpudotus) perustuvat aterioiden oikeaoppiseen koostamiseen. Sen takia mitään tiettyjä ruokia ei ole valmiiksi määritelty, voit aika pitkälti valita itse, mitä syöt. Saat toki valmiin kaavan ja ohjeen käyttöösi, mutta se ei ole pakollinen. 🙂

Pääasia on, että ateriat on koostettu ohjeessa annetulla kaavalla, eli jokaisessa ateriassa on tietty määrä proteiinia, rasvaa, hiilihydraatteja. Valmennuksesta (eli tavoitteesta) riippuu, mitä osa-aluetta korostetaan ja mistä ehkä “nipistetään”. Välillä se voi olla rasva, välillä hiilihydraatit, mutta kokonaisenergia ratkaisee aina.

Perusperiaate on kuitenkin se, että jokaisella aterialla on runsaasti kasviksia (tai marjoja, myös hedelmiä syödään). Tämän ansiosta voit syödä itsellesi mieleistä ruokaa!

2. Onko ruoat pakko punnita? 

Ei suinkaan! Aluksi voi olla hyvä ottaa “tarkistusmitat”, jotta saat ateriakoot kohdilleen. Mutta “käsimitat” riittävät varsin hyvin ja näihinkin saat ohjeen. Usein rentous on tarkkuutta oleellisempaa, koska liian tiukka ohje voi kääntyä myös itseään vastaan.

3. Onnistuuko erikoisruokavalio? Onko tässä sellainen? 

Meillä itse ruokavalio-ohjeistus perustuu siihen, että kaikkea voi ja saa syödä. Kuitenkin ohje on joustava ja taipuu kaikkiin tarpeisiin ja toiveisiin: onnistuu vegaaninen, gluteeniton, maidoton, FODMAP-ruokavalio ja tietysti kaikki allergiat voidaan huomioida. Opit ohjeiden pohjalta koostamaan ateriat oikein ja aika nopeasti opit myös soveltamaan sitä. Mitään ehdottomuuksia emme kannata, eikä painonpudotus perustu mihinkään tiettyyn “yhteen asiaan”, kuten vaikkapa hiilihydraattien poistamiseen. Kokonaisuus ratkaisee. 

4. Onko mukana lisäravinteita tai superfoodeja? 

Ei yhtään. 🙂 Voit käyttää, jos haluat, mutta valmiissa ohjeessa näitä ei ole ollenkaan. Proteiinilisää (jauhetta) voi käyttää esimerkiksi smoothien sekaan, mutta mitään tuotteita ei ole mukana.

5. Onko tämä kuuri? 

Mikään valmennuksista ei ole lyhytaikainen, väliaikainen kuuri. “Dieettimäisin” ja tarkkuutta vaativin on ehkä Pure Power, jossa on käytössä hiilihydraattien syklitys – mutta kaikki valmennukset tähtäävät siihen, että ohjeen myötä OPIT itse koostamaan ruokavalion jatkossakin oikein. Saat siis tarkan ohjeen, mutta voit noudattaa sitä joko grammalleen tarkasti TAI rennommin – ja saada silti tuloksia. Mikään hyvä painonpudotus ei kaadu yhteen pullaan, emmekä koskaan suosittele liikaa ehdottomuutta. Joustavalla ajattelulla pääsee usein paljon pidemmälle ja pysyviin tuloksiin. Kuuriajattelulla on aina alku ja loppu, mutta hyvinvoinnilla ei voi olla mitään “loppupäivämäärää”. 

6. Miten valmennus ihan käytännössä toimii? 

Kun ostat valmennuksen, saat heti oston jälkeen tunnukset tälle sivustolle. Voit kirjautua niillä sisään jäsenosioon, josta löydät kaikki ohjeet. Jokaisella valmennusryhmällä on myös oma, suljettu Facebook-ryhmä, johon kannattaa liittyä. FB on toistaiseksi ainoa alusta, joka mahdollistaa esimerkiksi livelähetykset ja reaaliaikaisen valmentamisen. Ryhmissä voit kysyä valmentajilta mitä vaan ja saat tietysti myös ryhmäläisten tuen. Pärjäät ilman Facebookia, eli ohjeet saa täältä muutenkin, mutta sieltä saat vielä hurjan paljon lisää!

7. Voiko maksaa liikuntaseteleillä? 

Kyllä, meillä käy lähes kaikki liikuntaedut: Smartum, Edenred, ePassi, Tyky & Tyky Online, Eazybreak.

Linkeistä ja käyttöpaikoista löytyy alku.fi. Voit maksaa siellä valmennuksen hinnan. Maksun jälkeen laita viesti + tosite sähköpostilla [email protected], niin saat ohjeet eteenpäin. Jos haluat maksaa seteleillä (Smartum-, Edenred-virike-, tai Tyky), lähetä postia [email protected] niin saat ohjeet! Mikäli haluat maksaa osamaksulla: eli osan liikuntaedulla ja osan verkkopankissa, veloitamme käsittelykuluna 5 €, joka lisätään valmennuksen hintaan. [email protected] -osoitteesta saat apua!

8. Saako Pure-valmennuksissa vaihtoehtoisia liikkeitä? 

Kyllä, jos on niin että et voi tehdä jotain tiettyä liikettä, niin Bettinalta useimmiten löytyy takataskusta jokin korvaava liike. Jokaisessa ohjelmassa on mukana jonkinlaisia kyykkyjä, eli niitä et pääse pakoon. 😀

9. Voiko treenit tehdä kotona vai onko pakko käydä salilla?

Kaikki ohjelmat (Puretreeni, Pure Power ja Pure Light)  perustuvat tehokkaaseen kropan muokkaamiseen, johon tarvitaan kunnon painoja ja vastuksia. Pelkkä kahvakuula tai kuminauha ei siis riitä, vaan tarvitaan levytanko painoineen. Salin ei välttämättä tarvitse olla hirvittävän monimutkaisesti varusteltu, mutta vastuksia tarvitaan. Ryhmissä saat apuja soveltamiseen, mikäli saliltasi ei jotain laitetta tai välinettä löydy. 🙂

10. En ehdi aloittaa heti, voinko silti osallistua? 

Tottakai voit! Kaikki ohjeet voi tallentaa PDF-tiedostoina omalle koneelle, eli ne on käytössäsi myöhemminkin. Tunnukset tälle sivustolle on toiminnassa 16 viikkoa oston jälkeen, eli sinulla on hyvin aikaa tutustua materiaaleihin, videoihin ja oppaisiin ajan kanssa. Facebook-ryhmät ovat “ikuiset”, eli ryhmät pysyvät vielä varsinaisen valmennuksen loputtuakin. 🙂

Tervetuloa valmennuksiin! 🙂 Jos jäi kysyttävää, niin tavoitat meidät some-kanavista:

⭐️Alku Facebookissa
⭐️Alku Instagramissa 

⭐️Puretreeni Facebookissa
⭐️Puretreeni Instagramissa 

Ja aina voit lähettää viestiä [email protected], Riikka auttaa! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.