Kaikki hyvä lasketaan! Ota uusi asenne painonhallintameininkiin.

Laihdutusprojektit tuppaavat olemaan joskus aika raakoja. Että jos syö vähänkin ohjeen ohi, on ”epäonnistunut”. Tällaiset kuurit on vaikeita viedä loppuun saakka, koska monesti epäusko iskee jo alkumetreillä – ja jos on saatu tulosta, niin hetken kuluttua pudotetut kilot vierivätkin jo takaisin, koska sinnittely ei toiminut.

Mutta onneksi ei tarvitse ajatella niin. Lempeämpi, ja siksi juuri toimiva ajattelu on sitä, että kaikki hyvä lasketaan. Ei jaotella ruokia sallittuihin ja kiellettyihin, eikä etenkään tehdä syömisestä vihollista. Tiedäthän, että jos kovasti karsit syömisiä, olet nälkäinen – ja jossain kohtaa se kostautuu liikasyömisellä (usein iltaisin ja viikonloppuisin). Jos taas pidät huolta siitä, että olet sopivan kylläinen eikä nälkä pääse kasvamaan liian suureksi, vältyt myös ylilyönneiltä.

Paljon tärkeämpää olisi nauttia ruoasta, ja muistaa jälleen, että se ei ole vihollinen.

Ja jos ylipaino ei ole kertynyt nimenomaan keitetyistä perunoista, kaurapuurosta tai omenoista, ja harvemmin on, niin silloin niitä on turha jatkossakaan pelätä. 🙂

Meillä Alkumetodi on sillä tavalla hauska, että voit ihan itse päättää, lähdetkö hommaan tiukasti vai rennommin. Osalle sopii vallan mainiosti ruokien punnitseminen ja annoskokojen tarkistus voi joskus olla fiksuakin.

Valtaosa EI jaksa enää punnita yhden ainoaa kanafilettä, ja se on aivan yhtä ookoo. Ja aivan yhtä toimivaa!

Tuloksiin vaikuttaa eniten nämä kolme asiaa:

1. Syömisen säännöllisyys. Kun vältetään hirmunälkä, vältetään myös ylilyönnit. Voit aivan hyvin syödä koulussa tai työpaikkaruokalassa. Mieluummin syö kunnolla lounaankin, kuin jättää sen väliin tai syö liian pienesti, jolloin nälkä kostautuu yleensä jo iltapäivällä.

2. Kasvisten runsas määrä. Kun ruoka on pääsääntöisesti terveellistä, siitä ei tarvitse miettiä että laihtuminen onnistuu tai epäonnistuu, koska terveyshyödyt saadaan joka tapauksessa. Jos taas sinnitellään kieltolistojen kanssa, niin aina on myös ”epäonnistumisen mahdollisuus”, ja se tekee hommasta raskasta. Tarkoitus on ravita, ei riuduttaa kehoa.

3. 80/20-malli. Syömiseen kuuluu mahtua herkkujakin ja rennompaa otetta. Harvalla on aikaa, kiinnostusta ja mahdollisuutta tehdä laihduttamisesta koko elämän projektia ja hifistellä jokaista lautasellista viimeisen päälle. Onneksi ei tarvitse.

Ennen kaikkea, ruoasta saa nauttia. 🙂

Alkuun olet aina lämpimästi tervetullut! Tutustu täältä: ALKU-VALMENNUS