Ensimmäinen korjausliike painonpudotuksessa!

Haluaisitko pudottaa painoa helposti ja hauskasti? Lupaus on kova, mutta sitä ovat myös meidän tuhansien asiakkaidemme kokemukset ja palautteet. 🙂

Painonpudotuksessa ei ole mitään maagista taikanappia, sen me kaikki tiedämme. Lueskelin juuri seiskaluokkalaisen tyttäreni terveystiedon kirjaa ja jo siinä kerrotaan hyvin yksinkertaisesti painonhallinnan perusasiat. En uskokaan, että tiedon puute on kenenkään suurin haaste.

Valitettavasti kohtuus, säännöllisyys ja tasapaino ovat niitä tylsyyksiä, joiden toteuttaminen voi vaatia yllättävän paljon. Jos ei ole koskaan ollut itse ylipainoinen, on hirveän helppo huudella sivusta että ”syö vähemmän liiku enemmän bla bla”, mutta tosiasiassa syömiseen liittyy niin paljon muutakin kuin se itse ruoka, tottumuksia, tunteita, tapoja ja vaikka mitä, että painonpudotuksen haastavuutta ei pidä yhtään väheksyä.

Yksi syy painon kertymiseen lienee vähäinen kasvisten määrä ruokavaliossa. Mutta heti kun lisää kasviksia vaikka vain vähänkin, saa isosti positiivisia vaikutuksia.

Suomalainen syö ilmeisesti keskimäärin 300 grammaa kasviksia päivässä, mikä näyttää niinkin hassulta kuin tuo ylin lautanen. Perinteinen puoli kiloa päivässä on keskimmäinen ja meidän ohjelman mukainen 800 grammaa sitten alimmaisena. Onhan se parhaan näköinenkin, eikö?

Useinhan päivän ateriat näyttävät esimerkiksi tältä, eikä kasvisten puutetta välttämättä itse edes huomaa! Onko tässä mitään tuttua?

Vähän karjalanpiirakoita, caesar-salaatti (joka on ehkä lähinnä antisalaatti 😀 kaikkine krutonkeineen ja kastikkeineen), jugurttia ja makaronilaatikkoa. Ei suoranaisesti väärin, mutta jotain oleellista kuvasta kuitenkin puuttuu.

Niinpä nopein tapa muokata ruokavalio paremmaksi on tämä:

Meillä myös Alku-valmennuksen ohje perustuu vahvasti kasvisten ja marjojen määrään, sekä tasapainoiseen proteiinin, rasvan ja hiilihydraatin syömiseen. Ruokavaliota on oikeasti helppo noudattaa, koska siitä voi muokata itselleen mieleisen!

En yritä väittää, että tässä olisi mitään varsinaista taikatemppua (ja jos joku väittää, hän valehtelee), mutta valmiit ohjeet ja kannustava yhteisö auttavat hurjasti painonpudotuksessa. Ja kyllähän hyvää ruokaa, hyvässä seurassa on paljon parempi vaihtoehto, kuin huonoa ruokaa yksin 😀 jos nyt vielä vähän kärjistellään.

Tule mukaan Alkuun! 

https://vimeo.com/285063604