Elise ja koko elämän muutos

Tässä sarjassa tutustutaan ”pitkän linjan alkulaisiin”, eli ihaniin ihmisiin, jotka ovat vuosien mittaan oivaltaneet valmennuksesta sen oman ytimensä ja pysyvät mukana juuri sen takia! Lue tästä 1/3 Lurun ajatuksia.

Elise Passiniemen kivut katosivat ruokavaliomuutoksella

Nelisen vuotta sitten Elise Passiniemen selkäranka oli kivuliaasti tulehtunut. Hän oli kokeillut monia kipulääkkeitä sekä erilaisia ruokavalioita. Mistään ei ollut apua, ja selkärankareuman diagnoosi kolkutteli jo ovella. Siinä vaiheessa, kun reumalääkäri ehdotti sytostaattihoitojen aloittamista, Elise ajatteli, että on pakko olla olemassa vielä joku muu vaihtoehto.

Samoihin aikoihin hän huomasi mainoksen Alku-valmennuksesta.
– Sitä en ollut vielä kokeillut, ja koska valmennus ei ollut kallis, niin ajattelin, että miksi en kokeilisi. Ei siinä vaiheessa ollut paljon hävittävää.

Laitetaan hyvä kiertämään

Alku suosittelee valmennuksen alussa gluteenin ja maitotuotteiden jättämistä pois. Nämä muutokset ruokavalioonsa tehtyään Elise Passiniemi huomasi jo reilun viikon päästä, että sormissa ollut nivelrikko alkoi helpottaa. Seuraavaksi hävisivät selkäkivut.

– Ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen selkäni ei ollut kipeä. Jätin lääkkeet pois, eivätkä kivut enää palanneet. Muutos terveydentilassani oli niin radikaali, että gluteenittomuus ja maidottomuus jäivät elämääni pysyvästi.

Muutaman kuukauden sisällä liian matala hemoglobiinikin nousi ja vatsakivut katosivat. Lisäksi yleinen väsymys alkoi helpottaa. Aluksi Elise ei puhunut muutoksista edes ystävilleen, koska hän oli itsekin hämillään ja epäileväinen. Myöhemmin hän on ollut avoin kokemuksistaan.

– Olen saanut kuulla, että juoksen trendien perässä, mutta kun olen saanut näin selkeästi apua, niin miksi palaisin vanhoihin tottumuksiin? Joidenkin mielestä jään paljosta paitsi, kun en syö enää esimerkiksi maitopohjaisia herkkuja. Itse näen asian ihan toisin – elämäni on monin tavoin parantunut.

Elise on tehnyt perheelleen oman, Alku-valmennukseen pohjautuvan, kuuden viikon kiertävän ruokalistan. Hän on jakanut sitä myös muille.

– Mielelläni jaan hyvää myös eteenpäin, jotta joku muukin voi saada avun. Kaikille ei sovi sama ruokavalio, mutta jos huomaa, että tämänhetkinen ruokavalio ei sovi itselle, tai ei voi nykyisillä elämäntavoillaan hyvin, niin kannattaa kokeilla muita vaihtoehtoja.

Perfektionisti oppi armollisuutta

Elise Passiniemi on ollut Alku-valmennuksessa mukana kolme kertaa. Vaikka hänen tavoitteenaan ei ole varsinaisesti ollut laihduttaminen, niin paino on tippunut matkan varrella 16 kiloa. Painonpudotuksen myötä myös tekonivelleikkaus, jolle oli aika varattuna vuoden 2017 alkuun, peruttiin kokonaan.

Elise iloitsee siitä, miten hyvä henki Alku-valmennuksessa vallitsee ja miten paljon muilta osallistujilta on saanut vertaistukea.

– Olin pitkään perfektionisti. Minulle kolahti ajatus siitä, että ei tarvitse olla täydellinen. Olen saanut valmennuksen kautta työvälineitä työstää armollisuutta itseä kohtaan. 80/20 on enemmän kuin riittävästi.

Elise on kokeillut erilaisia ruokavalioita aiemminkin, mutta hän ei ole pitänyt siitä, että on joutunut kieltäytymään ja kärsimään nälkää. Nyt hän voi syödä hyvällä omallatunnolla, kunhan ruokavalio koostuu pääosin terveellisistä ja ravitsevista aineksista.

– Varsinkin pimeään vuodenaikaan pitää lautaselle saada mahdollisimman paljon värejä. On myös tärkeä nukkua riittävästi ja pysyä liikkeellä, vaikka se olisikin vain pieni kävelylenkki kesken työpäivän. Näin jaksaa arjessa huomattavasti paremmin.

Teksti ja kuvat: Mirka Kallio

Liity Alkuun täältä! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *