Lurun elämään Alku tuli jäädäkseen!

Tässä sarjassa ”pitkän linjan alkulaiset” kertovat oman kokemuksensa valmennuksesta. Ensimmäisenä on vuorossa Luru Natunen, joka on ollut mukana ihan alusta saakka, eli kesästä 2014. Kyseessä ei toki ole ”jatkuva laihduttaminen” vaan se, että meidän Alku-hyvinvointiryhmästä on tullut harrastus! Aika mainiota, eikö?

Luru Natusen elämään Alku tuli jäädäkseen

– Olen ollut koko aikuisikäni kiinnostunut liikunnasta ja hyvinvoinnista. Olen myös laihduttanut useita kertoja, ja paino oli jojoillut. Kun osallistuin Alku-valmennukseen ensimmäistä kertaa, en niinkään vihannut peilikuvaani, vaan enemmänkin mietin, mitä muutoksia voisin tehdä, jotta olisin koko loppuelämäni hyvinvoiva, kertoo Luru Natunen.

Luru on lähtenyt mukaan Alkuun kerta toisensa jälkeen. Tämä ei johdu siitä, että projekti olisi epäonnistunut yhä uudelleen, vaan siitä, että hän on huomannut oppivansa aina jotain uutta. Ensimmäisen valmennuksen oivallus oli se, miten suuren muutoksen ravinnolla pystyy tekemään.

– Vireystilan muutos oli hämmentävä, kun alkoi syömään säännöllisesti järkeviä annoksia. Uusien ruokailutottumusten myötä myös paino on pysynyt kurissa, eikä jojoilua enää tapahdu.

Kohtuullisen hyviä valintoja

– Alku-yhteisön ilmapiiri on todella hyvä. Jäykkyys ja nillittäminen puuttuvat, mutta silti ollaan asian ytimessä. Yhteisö on todella hieno, kannustava ja hyväksyvä. Löysin sieltä samanhenkisten tyyppien porukan ja jopa uusia ystäviä, joita aikuisena ei ole kovin helppo löytää, kuvailee Luru.

Aktiivisen Facebook-yhteisön kautta saa vastauksia, vinkkejä ja inspiraatiota. Yhteisö on tarkoitettu kaikille Alku-valmennukseen vuosien varrella osallistuneille. Esimerkiksi levon ja treenin yhdistämiseen, palautumiseen ja moniin muihin kysymyksiin on tarjolla asiantuntevia neuvoja. Yhteisö on myös verkostomarkkinointivapaa, joten tyrkyttämistä ei tarvitse pelätä.

Mukaan mahtuvat niin ravintohifistelijät kuin hekin, jotka ottavat rennommin. Ihmisiä ei laiteta paremmuusjärjestykseen elämäntavan – tai minkään muunkaan perusteella. Huonoina päivinä yhteisöstä saa tukea, mikä on myös tärkeää.

Luru on päättänyt valita jokaiselle Alku-projektilleen erityisen teeman.

– Viime kerralla minulla oli teemana kohtuullisuus. Mietin, miten voisin tehdä kohtuullisen hyviä valintoja elämän ja arjen suhteen. Valmennuksen nerokkuus on siinä, että jokainen voi olla mukana juuri sen verran kuin haluaa. Alku antaa palikat, joilla voi rakentaa sellaisen tornin kuin tahtoo.

Elämästä pitää nauttia

– Olen innostuja ja nautiskelija. Elämän pitää olla hauskaa! En osaa suhtautua ravintoon vain polttoaineena, vaan ruoka on minulle kokonaisvaltainen nautinto. Myös terveellinen ruoka voi olla huikean hyvää! Alun Facebook-ryhmästä löytyykin paljon ihania reseptejä testattavaksi, kertoo Luru.

– Tykkään siitä suunnasta, johon hyvinvointikeskustelussa ollaan menossa. Ollaan elämänmyönteisempiä ja kohtuullisempia. Etenkin perheelliselle ja vauhdikasta arkea elävälle se on armollista.

Luru panostaa hyvinvointiin elämän eri osa-alueilla, joten hän on esimerkiksi päättänyt, että nukkuu joka yö kahdeksan tuntia. Miehensä kanssa hänellä on yhteinen päätös, että joka kuukausi käydään vaikkapa teatterissa, keikalla, ravintolaillallisella tai matkalla. Se on heidän yhteinen hyvinvointitekonsa.

Nyt, 50-vuotiaana, Lurusta tuntuu, että hän on onnellisempi kuin koskaan. Hän elää aktiivista elämää, eikä kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti. Hän suhtautuu hyvinvointiin tosissaan, mutta ei ryppyotsaisesti. Yksi Lurun intohimoista on Italia, jonne hän matkustan usein miehensä ja poikansa kanssa.

– Italiassa kiehtoo yhteisöllisyys. Meidän pitäisi Suomessakin syödä enemmän yhdessä ja nautiskella ruoasta. Elämän ei pitäisi olla niin kiireistä, että ei ehdi syömään terveellisesti ja yhdessä muiden kanssa, Luru miettii.

– Elämästä pitää nauttia, sillä se on seikkailu itsessään.

Tästä pääset mukaan tammikuun Alkuun!

Teksti ja kuvat: Mirka Kallio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *