Muutos, ja uusi Alku on ihanaa!

On taas se aika vuodesta, kun jotkut jopa vähän ylimielisesti tuhahtelevat lupauksille ja laihduttajille. Että “pitää vaan liikkua enemmän ja syödä vähemmän” ja homma toimii. Kyllä se tavallaan näin on, mutta eipä se ole ihan niin helppoa kuin miltä kuulostaa. Tai jos olisi, niin kenelläkään ei olisi paino-ongelmia tai mitään muitakaan ongelmia.

Osa myös tykkää vastustaa laihdutusajatuksia, mitä en jaksa ymmärtää. Koska onhan se nyt ihan selvä juttu, että kun pimeän syksyn jälkeen aletaan viimein saada vähän aurinkoa ja energiaa, niin oma hyvinvointikin alkaa kiinnostaa aivan eri tavalla. Ja vaikka painonpudotusta pidetään aina “pakollisena pahana”, niin hyvillä ohjeilla sehän on nimenomaan ihanaa ja hauskaa!

On toki eri asia lähteä vetämään kuivaa kaalikeittokuuria, mutta eihän tänä päivänä juuri kukaan (toivottavasti) enää lähde ihmedieeteille tai pussikeitoille. Sen sijaan fiksusti toteutettu painopudotus on kaikin puolin hyväksi: se, että lisätään runsaasti kasviksia ja marjoja, ja että raikastetaan omaa ruokavaliota ja syömistä tekee hyvää ihan jokaiselle. Tähän meillä myös Alku perustuu. Terveelliseen, tavalliseen ja helppoon ruokavalioon, jonka tavoitteena on paitsi painonpudotus, myös se että oma olotila freesaantuu ja olo paranee päivä päivältä.

Vaikeahan sellaista on vastustaa, eikö? Ja parhaimmillaan laihtuminen on kuitenkin vain hyvinvoinnin sivutuote. Tähän me tähtäämme: kun syöt hyvin, saat lisää energiaa, unen laatu paranee, olo kevenee. 🙂

Meillä on nyt paljon uuttakin! Viikkoteemoista on valmiit videot ja syksyn aikana hyviksi todettuja livelähetyksiä jatketaan ilman muuta. Ruokavalio-ohje on yhtä toimiva kuin ennenkin, mutta vielä aavistuksen verran rennommalla otteella. Tehostarteista on koostettu “Neljä vuodenaikaa -opas”, eli nyt meillä on jo melkein 60 sesongin kasviksista koostettua reseptiä kaikkien muiden ohjeiden lisäksi. Eli aivan ihastuttavia juttuja tuloillaan. 🙂

Tämän oppaan avulla opit koostamaan itse mieleiset syömiset siten, että jatkossakin (siis AINA!) tiedät, mitä valita missäkin. Olitpa sitten ravintolassa, ABC-buffetissa, retkellä tai ihan vaan kotona, niin voit syödä tavalla, joka tukee pysyvää painonhallintaa. Ihan aluksi voi olla hyvä, että menet tarkasti ohjeen mukaan, mutta pidemmällä aikavälillä rennompi ote toimii erinomaisesti. Jos haluat punnita ruoat, se on ok, mutta myös “käsimitat” on mukana – ei siis ole pakko punnita yhtään mitään, ellet halua. 🙂

Alku-työkirja sisältää tekstiä ja tehtäviä painonpudotuksen haasteisiin liittyen. Käymme läpi tapojen muuttamisen, tunnesyömistä, stressiä ja unta, palautumista, erilaisia haastavia elämäntilanteita. 🙂 Näistä kaikista on myös videot ja “miniluennot”, jonka lisäksi livelähetyksiä suljetussa FB-ryhmässä.

Syömisessä on usein aika vähän kyse siitä itse ruoasta, joten sen takia olemme huomioineet muunkin siihen liittyvän.

Tehostartti on valmis ateriasuunnitelma sinulle, joka haluat helposti ja nopeasti alkuun. Olemme tehneet näistä sesonkien mukaisia ohjeita ja nyt, kun satokausien mukaisia Tehostartteja on ollut ohjeissa vuoden verran, päätimme tehdä niistä kokonaisen neljä vuodenaikaa -oppaan. 🙂 Tehostartissa on valmiit ruoat ja reseptit, joiden avulla paino putoaa nopeasti ja silti varsin maistuvasti – ja sesongin kasviksia hyödyntäen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.