Hyvä ruoka, parempia tuloksia!

Toisinaan ihmisille tuntuu tulevan yllätyksenä, että painoa voikin pudottaa nimenomaan syömällä, ja vieläpä hyvää ja itselle mieleistä ruokaa.

Ehkäpä meissä on edelleen sisäänrakennettuna legendaariset Painonvartijoiden pisteet ja klassiset lentoemäntä-, tai sairaaladieetit. Muistaako joku vielä ohjeet, joiden mukaan päivän aikana syötiin vähän pinaattia ja keitettyjä kananmunia? Kyllähän niillä menetelmillä painon saa putoamaan, mutta siinä sivussa putoaa tehokkaasti kyllä myös mieliala (ja elämänhalu). Sittemmin trendiksi on tullut kovan luokan proteiinin syöminen ja Alkua monesti kiitelläänkin juuri siitä, että ei tarvitse sitä maagista rahkaa mättää niin että kitalaessa tuntuu sementti, vaan omat syömiset voi tosiaan suunnitella meidän raamien pohjalta ihan itse. Ja sehän nyt on ainoa järkevä tapa pysyvään muutokseen – kukapa sitä haluaisi loppuelämää syödä jonkun toisen mieltymysten mukaan – saatika sitten lappu kädessä. 🙂

Alku perustuu siihen, että alusta alkaen valmennuksen, ruokavalion ja ryhmän tunnelman myötä tulisi mahdollisimman hyvä ja iloinen olo, ja tietysti tulee niitä tuloksiakin. Että se laihduttava ruokavalio olisi niin hyvä ja mielekäs, että sitä myös haluaa jatkaa.

Meillä on valmennuksessa mukana myös Tehostartti, jossa on kahden viikon valmis ateriasuunnitelma resepteineen. Siinäkin mukana on mm. jauhelihakeitto, eli mitään kovin hifiä ei todellakaan tarvitse kokata (eikä viherpirtelöitä), ellei halua. Ja kaiken voi tehdä myös vegeproteiineista.

Noin yleisesti suosittelemme ”tavallista kotiruokaa”, MUTTA se tavallisen kotiruoan sisältö ja lautasmallin koostaminen on asia erikseen, ja juuri sen tässä valmennuksessa oppiikin. Yhdelle ”tavallinen kotiruoka” kun tarkoittaa ranskalaisia ja kalapuikkoja – toiselle taas kasviskeittoa.

Meillä opit koostamaan ateriat tasapainoisesti ja siten, että paino putoaa – ja silti samaa logiikkaa voi hyvin jatkaa loppuelämän. Tule tästä mukaan! 

Kokeile vaikkapa tätä, ja toimii hyvin myös jos tofun vaihtaa esim. kanaan!

*************


Lämmin uunijuures-tofu salaatti 
3 annosta

Voit käyttää uunikasviksiin mieleisiäsi juureksia ja/tai kasviksia.

Juurekset:

3 porkkanaa
3 punajuurta
(tai muita mieleisiäsi juureksia)
puolikas myskikurpitsa
300 g ruusukaaleja
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl rosmariinia
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:

175 g (x 3) kylmäsavu tofua
1 rkl kookos-/oliiviöljyä paistamiseen
Lehtivihreitä, kuten rucolaa, pinaattia, vuonankaalia tai salaattia
Balsamiviinietikkaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Poista juureksista kannat ja pilko ne paloiksi. Kuori kurpitsa ja leikkaa saman kokoiseksi palaksi kuin juurekset. Leikkaa ruusukaaleista kannat. Yhdistä kaikki kasvikset isossa kulhossa (tai esimerkiksi kattilassa) ja mausta öljyllä, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Levitä tasaisesti pellille ja paista noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta tofu ja leikkaa kuutioksi. Paista kullanruskeaksi öljyssä keskilämpöisellä pannulla. Kasaa salaatti levittämällä lautaselle salaattia, uunijuureksia ja paistettua tofua. Ripottele päälle halutessasi balsamiviinietikkaa.

Ohje ja kuva: https://annekatariina.com

*************

PS. Instagramista löytyy tägillä #alkuruokaa noin 4300 ruokakuvaa, joista valtaosa on meidän osallistujien aterioita. Toki mukana on muutama etanapannu (”oikeita alkuruokia”) mutta suurin osa on meidän. Ota seurantaan @alku.fi